Nyhetsarkiv

11.05.2018 10:22

Perhelinja kör igång på Kimitoön

På Kimitoön startar det en ny service, Perhelinja, som ordnas i samarbete med kommunen och andra aktörer på Kimitoön. Organisationerna erbjuder tjänster för att stöda barn, ungdomar och familjer genom en servicebuss, Perhelinja.

Perhelinjas tjänster erbjuds till vem som helst, så som barn, ungdomar, mammor, pappor eller far/morföräldrar som upplever utmaningar i vardagen inom familjen eller som är oroliga över någon närståendes välmående. I livet kan det förekomma till exempel ensamhet, mobbning, skilsmässa eller andra interna problem inom familjen. Det kan vara svårt att begära om hjälp av vänner, föräldrar eller andra bekanta och ibland vet man kanske inte vart man ska vända sig för att få hjälp.

Till oss kan du komma och samtala om stora och små problem och vårt samtal är konfidentiellt. Du kan även komma och fråga om råd utan tidsbokning. Hjälp och råd ges av Social- och hälsoområdets professionella. Servicen är även kostnadsfri.


Perhelinja rör sig på Kimitoön (Kimito, Dalsbruk, Björkboda) från och med mitten av maj ända till midsommar.  Perhelinja har en sommarpaus mellan 21.6-6.8.2018, men börjar köra igen i mitten av augusti enligt en närmare bestämd tidtabell. Perhelinjas tidtabeller, hållplatser och kontaktinformation hittar du på adressen: www.perhelinja.fi  

Kom modigt fram och prata med oss!

/PerhelinjaTillbaka till rubrikerna