Gå till innehållet

Kimitoöns motions- och friluftsplatser på kartan – företag och föreningar, er hjälp behövs!

Vi håller just nu på att skapa en kartportal för invånarna och besökarna i Kimitoöns kommun, där vi kommer att samla alla utomhus- och inomhusaktiviteter som underhålls av kommunen, föreningar och företag. För närvarande är informationen om dessa platser spridd på flera olika platser, och de befintliga karttjänsterna är inte tillräckligt omfattande. Vi behöver nu föreningarnas och företagens hjälp för att få med alla platser på kartan innan den publiceras!

Den nya kartportalen kommer att inkludera aktiviteter året runt, både betalda och kostnadsfria tjänster. Friluftsmöjligheterna är mångsidiga och kan inkludera naturstigar, badplatser, ridstall, idrottsplaner, hundparker, lekplatser, grillplatser, skidspår eller till och med pulkabackar.

Vi hoppas att de som underhåller utomhusmotionsplatserna har möjlighet att gå in och kontrollera om deras platser redan finns på den nuvarande kartan för Kimitoöns kommun:

  1. Besök webbadressen https://kimitoon.karttatiimi.fi/(gå till extern sida).
  2. Välj alternativet “Aineistot” i den vänstra kolumnen och välj sedan nivåerna “Liikuntapaikat” och “Liikuntareitit” under rubriken “Liikuntapalveluita”.
  3. Zooma in kartan till platsen för de tjänster du underhåller.
  4. Om platsen finns på kartan markeras den med en rödvit ikon. Klicka på ikonen för mer information om platsen.

Om platsen du underhåller inte finns på kartan eller om informationen om platsen är bristfällig, vänligen kontakta då Sanna-Mari Kunttu på: sanna-mari.kunttu@kimitoon.fi eller ring på telefonnummer +358406706138 före årets slut, så att vi får de nödvändiga beskrivningarna av platserna klara innan kartportalen publiceras. Vi har också ett stort behov av fotografier på platserna.

Den kommande kartportalen kommer att inkludera korta beskrivningar, fotografier, tillgänglighetsinformation och möjlighet att skriva ut ruttbeskrivningar över rutterna utöver den nuvarande kartan. Informationen kommer att finnas tillgänglig på svenska, finska och engelska. Om din förening eller ditt företag har fotografier av de platser ni underhåller, är ni välkomna att skicka dem till oss.

Kartportalen genomförs som en del av MAKKO-projektet (utveckling av hållbar turism genom delaktighet). Projektet fokuserar på utvecklingen av digitala turisttjänster och ökad tillgänglighet, samtidigt som det främjar förlängningen av turistsäsongen och året-runt-aktiviteter tillsammans med turismföretag och föreningar.

Mer information