Gå till innehållet

Sorteringsstationer övergår till vinteröppettider i början av november

Pressmeddelande. Publicerad: 31.10.2023, 08:15 
Lounais-Suomen Jätehuolto

Sydvästra Finlands Avfallsservices (LSJH) sorteringsstationer övergår till vinteröppettider onsdagen den 1 november. Förändringarna i öppettider märks i form av förkortade öppettider.

– Öppettiderna följer årstidsvariationen i mängden kunder på sorteringsstationerna. Då vintersäsongen börjar, dalar vårt besökarantal med en fjärdedel. Under midvintern är kundantalet cirka en tredjedel av vad det är under den mest hektiska sommarsäsongen, berättar LSJH:s materialchef Marko Kokkonen.

LSJH har 13 sorteringsstationer, från Utö till Nystad. Vid sorteringsstationerna tar man utan avgift emot bland annat farligt hushållsavfall (max 50 kilo/liter per gång), allt slags elapparatsskrot, metallskrot, förpackningsavfall, träavfall, räfsavfall och avlagda textilier. Dessutom tar man emot allt slags städ- och renoveringsavfall enligt prislistan.

Öppettiderna vid LSJH:s sorteringsstationer under vintersäsongen

1.11.2023–31.3.2024 har LSJH:s sorteringsstationer i Kimitoön öppet enligt följande:

  • Kimitoöns sorteringsstation, Storkärrsvägen 99, Genböle: mån och ons kl. 13–18.

Övriga stationer: