Gå till innehållet

Ett varmt grattis till Axelpristagarna 2024!

Kimitoöns kommun delade ut de årliga Axelprisen den 12 juni under en liten ceremoni i Sinnenas trädgård vid Sagalunds museum. Alla Axelpristagare belönades för sina framgångar under det föregående året och för att de medverkat till en positiv atmosfär på Kimitoön.

Följande personer och organisation tilldelades ett pris:

Pontus Anckar vid språkbyrån Swe-viestintä kontaktade pristagarna och skrev en artikelserie om deras tankar kring utmärkelsen. Vi presenterar en pristagare varje fredag klockan 8 här på vår webbplats. Passa på att läsa alla artiklar: varje pristagare har något intressant och läsvärt att berätta!

Axelpristagarna nomineras årligen av andra Kimitoöbor. År 2024 var det kultur- och fritidsnämnden som utsåg pristagarna.

Läs pristagarnas intervjuer här!