Gå till innehållet

Boende i Kimitoön

Avslappnat och naturskönt i Kimitoön! Vårt läge med nära avstånd till Åbo, Salo och Helsingfors gör Kimitoön till en attraktiv ort för besökare och boende året om.

Kimitoön är en trygg och trivsam plats för boende. Ortens livskraftiga byar och havslandskap har lockat många nya invånare till området under de senaste åren. Här kan du förverkliga drömboende vid havet, eller njuta av en lugnare vardag nära till naturen och ett bra serviceutbud.

Området erbjuder en mångsidig och vacker natur med lummiga skogar och den yttre skärgårdens karga klippor. Det finns även mångsidig service, ett rikligt kulturutbud och ett stort urval av fritidsaktiviteter. Till sevärdheterna hör bland annat Bengtskärs fyr, Örö kustfort, bruksbyn Dalsbruk, Skärgårdshavets nationalpark, Söderlångvik gård, Högsåra och skärgårdsbyarna Hitis och Rosala.

Flygbild från Dahlby.

Egnahemstomter

Hitta din drömtomt i Kimitoön! Lediga tomter på detaljplanerade områden finns i hela kommunen. Kommunalteknik är utbyggd till samtliga tomter.

Bekanta dig med våra inflyttarberättelser!

Kristiina och Ville

Människorna, naturen och den historiska bruksmiljön gjorde intryck på Kristiina och Ville. Nu bor de i ett charmigt trähus nära havet i Finlands vackraste skärgård.

Erika och Mikael

En trygg uppväxt för barnen och bättre livskvalitet var skälen till att Mikael och Erika återvände från storstan. För dem erbjuder Kimitoön en bra företagarmiljö och ett rikt utbud på fritidsaktiviteter för hela familjen.

Sari och Tuomo

En trivsam gammal skolbyggnad inom räckhåll från Helsingfors och Åbo förde Tuomo och Sari till Kimitoön. De uppskattar tvåspråkigheten och att all service finns nära till hands.

Bostäder till salu och hyresobjekt

Du hittar alla bostäder  till salu på Lokal1.fi(gå till extern sida), Etuovi.com(öppnas i nytt fönster, gå till extern sida) och Oikotie.fi(öppnas i nytt fönster, gå till extern sida)

Hyreslägenheter finns på Lokal1.fi(gå till extern sida) och Vuokraovi.com(gå till extern sida) och du kan prova på hemtrevligt semesterboende genom att hyra inkvartering via Airbnb(öppnas i nytt fönster, gå till extern sida).

Kommunens dotterbolag(gå till extern sida) erbjuder mångsidiga möjligheter till hyresboende både i Kimito och Dalsbruk.

Fritid och friluftsliv

Många flyttar till Kimitoön för att komma närmare skärgårdens fantastiska havs- och skogsnatur. Andra lockas av det rika kulturlivet med evenemang året om. Du hittar alla våra fantastiska sevärdheter och aktiviteter i vår besöksportal.(gå till extern sida)