Gå till innehållet

Variations in Human – Jukka Suhonen & Anssi Jääskeläinen

Tid:
- kl. -
Plats:
Kulturhus Björkboda
Adress:
Smedskullavägen 3
Arrangör:
Kulturhus Björkboda

Variations in Human
Jukka Suhonen och Anssi Jääskeläinen
4.–28.7.2024, Galleri
Kulturhus Björkboda

Vernissage torsdag 4.7. kl. 18.00, välkommen!

Juliutställningen på Kulturhus Björkboda samlar de två erfarna konstnärerna Jukka Suhonen från Joensuu och Anssi Jääskeläinen från Tammerfors. Jukka Suhonen målar akrylmålningar på duk och med flytande bläck på papper samt tecknar med tuschpenna. Verken föreställer en person eller bara en del av en figur, ett ben, en torso, ett huvud eller händer. Kompositionen kan också innehålla referenser till vild natur och människoskapade strukturer i landskapet. Anssi beskriver sitt arbete så här: "Jag skapar konst, inte nödvändigtvis för att jag alltid vill det, inte av brinnande passion, utan för att jag måste, för att jag måste fullborda mitt liv på något sätt. Jag säger till mig själv: gör det bara, glöm alla färg- och detaljprylar och koncentrera dig enbart på det som är kärnan i ditt uttryck, överge allt som är tomt och visa bara mänsklighetens nakna ben, ett liv avklätt alla sina prydnader och skådespel, beskriv ingenting.

Jukka Suhonen (f.1963) är en bildkonstnär från Joensuu i Finland. Han utexaminerades som målare från Kankaanpää konstskola 1988 och har därefter arbetat som frilansande konstnär. Suhonen arbetade på Joensuu konstmuseum ONNI i 14 år, och innan dess var han lärare i bildkonst vid Joensuu konstskola för barn och ungdomar och vid Joensuu Regional Community College. Jukka Suhonens verk finns i finska statens och Joensuu stads samlingar samt i privata samlingar.

Anssi Jääskeläinen (f. 1966) är en bildkonstnär från Tammerfors.. Han utbildade sig till metallarbetare vid Joensuu skola för hemindustri 1985 och till bildkonstnär 1988 vid Kankaanpää konstskola. Efter studierna arbetade han som bildkonstnär. Jääskeläinen har arbetat som bildkonstlärare, assistent, byggnadsarbetare, chaufför, möbelförsäljare, lagerarbetare m.m. Jääskeläinens verk finns i samlingarna hos finska staten, Helsingfors stad, Hyvinge stad, Joensuu stad, Jenni och Antti Vihuris fond, Kone-stiftelsen och privata konstsamlingar.

Konstnärerna kommer att närvara vid vernissagen den 4 juli. kl 18-20

Mer information:
Jukka Suhonen: jsuhonen@gmail.com, IG: @jukkasuhonen
Anssi Jääskeläinen: anssipoks@gmail.com, IG: @anssiermo7554

Jukka Suhonens arbete stöds av Norra Karelens kulturstiftelse

Öppettider i juli: Tis-Sön: 11-17 (Lör: 11-15)