villalande

Villa Lande - Kimitoöns kulturhus

Konserter, filmvisningar, seminarier och galakvällar – bland annat det består Villa Landes program av. Det här är stället för många glada miner och fina upplevelser. Ett antal företag, föreningar och biblioteket har sin adress i Villa Lande, Engelsbyvägen 8, Kimito.

Byggnaden förenar modern arkitektur med traditionella element, som vackert smälter in i vår lantliga miljö. Apropå det:  – vet du var kulturhuset fått sitt namn ifrån?

Villa Lande fick sitt namn i en namngivningstävling, där vinnaren på ett fyndigt sätt använde Villa Lante som inspirationskälla – det vill säga renässansvillan i Rom där Finlands Rominstitut verkat sedan sin start 1950 (och som förresten tillkom genom en donation av Amos Anderson). Pricken på i:t är att båda centren finns till för att gynna kulturen.


Lokaler och teknik

Auditorium / konsertsal

I Villa Lande finns ett stort, välutrustat auditorium som passar utmärkt för seminarier och stora möten. Lokalen är en vacker konsertsal med förstklassig akustik, fritt från resonanser och ventilationssus. Den passar även för andra framträdanden och fungerar bl.a. som toppmodern biograf. Antal sittplatser är cirka 250.

Mötesrum

  • Anderson, 2:a vån. Sittplatser 16+, Wifi, LAN och videoprojektor.
  • Janson, 2:a vån. Sittplatser 8+, Wifi och videoprojektor.

Utställningar

I aulan finns plats för utställningar och Lalla Vindes café.Företag och föreningar

Följande företag och organisationer finns i Villa Lande: