Gå till innehållet

Bibliotek

Till Kimitoöns kommunbibliotek hör biblioteken i Dalsbruk, Kimito, Västanfjärd och Hitis. Med bibliotekskort till ett av Blankabiblioteken kan du låna och reservera böcker och annat material på alla Blankabibliotek.

Blanka är ett åboländskt bibliotekssamarbete mellan biblioteken i Kimitoöns kommun och Pargas stad.Blankas gemensamma databas ger dig tillgång till ett bredare och mångsidigare medieurval och till en snabbare utlåning. Blanka har som mål att förbättra servicenivån på biblioteken i skärgården och underlätta förutsättningarna för distansarbete, studier och små företag. Blanka samarbetar aktivt bland annat med de lokala skolorna och föreningarna.

Dalsbruks meröppna bibliotek

Dalsbruks bibliotek fungerar både med vanliga öppettider och som ett meröppet bibliotek. Med andra ord kan du besöka biblioteket varje dag kl. 8-20 även utanför kundservicetiderna.

Personalen på Dalsbruks bibliotek betjänar på vardagar. Öppethållningstider på bibliotekets webbplats.(gå till extern sida)

Öppna dörren med ditt bibliotekskort och pinkod

För att komma in i det meröppna biblioteket behöver du ditt bibliotekskort och din pinkod. Koden är samma som du använder när du loggar in på utlåningsautomaten och nätbiblioteket. I fall du inte ännu har en pinkod, får du en sådan från biblioteket genom att uppvisa ditt bibliotekskort och ett identitetsbevis. Bredvid bibliotekets ytterdörr finns avläsaren, som hjälper dig att komma in i det meröppna biblioteket.

Bekanta dig med det meröppna biblioteket med Krister Tååginen här(öppnas i nytt fönster, gå till extern sida)!

Krister Tååginen påminner även att alla är välkomna till biblioteket(öppnas i nytt fönster, gå till extern sida) (YouTube)