Matlista
I Kimitoöns kommun är målet att maten som serveras i våra offentliga kök skall vara av hög kvalitet, näringsriktig, nylagad och smakfull.
I kommunen strävar man efter att servera en kost som så långt det går tillreds från grunden i de egna köken och därmed innehåller så lite tillsatsämnen som möjligt. I enlighet med kommunens miljöprogram kommer köken att börja använda mera närproducerade livsmedel i matproduktionen.
Skolornas och daghemmens matlista (2023)
Vecka 9, 15, 21, 27, 33, 39, 45 och 51
Måndag:
Lasagnette
Tisdag:
Fiskpinnar
Onsdag:
Broilersoppa
Torsdag:
Grönsaksbiff
För skolor:
Fredag:
Pytt i panna
Vecka 10, 16, 22, 28, 34, 40, 46 och 52
Måndag:
Thai-broiler
Tisdag:
Köttfärssås
Onsdag:
Ärtsoppa
Torsdag:
Kökets fisk
För skolor:
Alternativt: Kökets vegetariska maträtt
Fredag:
Matroslåda
Vecka 11, 17, 23, 29, 35, 41 och 47
Måndag:
Makaronilåda
Tisdag:
Gröt
Onsdag:
Fisksoppa
Torsdag:
Kökets val
För skolor:
Alternativt: Vegetarisk bönfrestelse
Fredag:
Köttfärsbiff/bullar
Vecka 12, 18, 24, 30, 36, 42 och 48
Måndag:
Skinkfrestelse
Tisdag:
Forell
Onsdag:
Tacosoppa
Torsdag:
Broilersås
För skolor:
Alternativt: Grönsaker i currysås
Fredag:
Kebab
Vecka 13, 19, 25, 31, 37, 43 och 49
Måndag:
Köttfärssås
Tisdag:
Broiler-rislåda
Onsdag:
Purèsoppa
Torsdag:
Fiskbiff
För skolor:
Alternativt: Grönsaksbullar
Fredag:
Tacolåda
Vecka 14, 20, 26, 32, 38, 44 och 50
Måndag:
Ugnsfisk
Tisdag:
Broilersås
Onsdag:
Köttfärssoppa
Torsdag:
Gröt
För skolor:
Fredag:
Rotmos, korv
Kostpolicy och verksamhetsplan
Ta kontakt
-
Birgitta Parikka
Kost- och städchef +358 44 042 5680 birgitta.parikka@kimitoon.fi