Gå till innehållet

LSJH:s ambulerande insamlingar inleder sin höstsäsong

Sydvästra Finlands Avfallsservices (LSJH) ambulerande insamlingar Siira och Pop up-sorteringsstationen inleder sin höstsäsong nästa vecka. Den mobila sorteringsstationen Siira tar emot samma avfall som de fasta sorteringsstationerna och stannar där det är långt till sorteringsstationerna. Pop up-sorteringsstationen tar emot bland annat farligt avfall, små trasiga elapparater och avlagda textilier i mängder som man kan bära i sin famn och betjänar framför allt invånare utan bil.

Sydvästra Finlands Avfallsservices (LSJH) ambulerande insamlingar Siira och Pop up-sorteringsstationen inleder sina höstrundor nästa vecka.

– Den mobila sorteringsstationen Siira stannar där det är långt till de fasta sorteringsstationerna. Siira tar emot samma avfall som sorteringsstationerna med undantag för farligt avfall från jordbruket, asbest och gasflaskor. Man kan ta avfallet till Siira med bil, paketbil eller personbilssläp, berättar LSJH:s serviceplanerare Janne Penttinen.

Under september–november stannar Siira i Nagu, Velkua, Rimito, Virmo och för första gången i Hirvensalo i Åbo.

– Tidigare har vi besökt Hirvensalo med Pop up-sorteringsstationen. Vi har dock fått så mycket avfall därifrån att vi den här gången bestämde oss för att prova Siira i Hirvensalo, konstaterar Penttinen.

Pop up-sorteringsstationen tar emot små mängder avfall

Pop up-sorteringsstationen har skapats för att betjäna framför allt alla invånare utan bil. Till stationen kan man ta en famn full med farligt hushållsavfall (bland annat målarfärger, lim, lacker, aerosoler och fordonsackumulatorer), små elapparater (till exempel mikrovågsugnar, tv-apparater och mindre trasiga elapparater), avlagda textilier (torra och rena oanvändbara kläder och hemtextilier tätt förpackade i en sluten plastpåse), lysrör, LED- och lågenergilampor samt batterier och småackumulatorer med tejpade poler.

I september–november betjänar Pop up-sorteringsstationen i Aura, S:t Karins, Kimitoön, Masku centrum och Lemo, Karjala i Virmo, Nådendal, Nousis, Pemar, Rusko, Salo centrum, Kiikala, Kisko och Finby, Åbo centrum, Laustis och Pahaniemi.

– Närmare uppgifter om var Pop up-sorteringsstationen stannar finns i evenemangskalendern på LSJH:s webbplats på adressen lsjh.fi/sv. Det står också i LSJH:s väggkalender, som delades ut till alla fastigheter i området i december förra året, förklarar Penttinen.

POP UP-SORTERINGSSTATIONEN, HÖSTEN 2023

Läs mer: www.lsjh.fi/sv/pop-up(gå till extern sida), www.lsjh.fi/sv/siira(gå till extern sida)