Gå till innehållet

Kom och träffa Resurscentrets rådgivningsbil tisdagen den 7.11

Det mobila resurscentrets rådgivningsbil kommer äntligen till Kimitoön! Tisdagen den 7.11 stannar bilen i Kärra utanför K-Kärra kl. 10-11.30 och i Lammala utanför K-Knallis kl. 13-14.30.

Under rådgivningsbilens besök kan du träffa Varhas servicehandledare för äldre Patricia Simola, det mobila resurscentrets organisationsarbetare och Kimitoöns föreningskoordinator Jill Karlsson. Som föreningsgäst finns Åbonejdens Artrosförening med.

Varhas servicehandledare för äldre Patricia Simola, det mobila resurscentrets organisationsarbetare och Kimitoöns föreningskoordinator Jill Karlsson.

Nytt för rådgivningsbilen från och med i år är att man satsar på att förmedla kulturvälmående. Kom och diskutera om stödtjänster i hemmet, vad olika föreningar erbjuder för aktiviteter och Kimitoöns kultur-, biblioteks- och motionsservice! 

Målet med det mobila resurscentrets verksamhet är öka informations tillgängligeheten för seniorer och deras anhöriga. 

Rådgivningsbilen, som kör runt i Egentliga Finland, hämtar information om olika organisationers verksamhet och om stödtjänster som man kan få till hemmet. Rådgivningsbilen finns på ställen där seniorer rör sig till vardags, nära hemmen t.ex. bostadsområden, byar och skärgården. Hållplatserna kan vara olika beronde på områdets behov, butiks och apoteks parkeringar, olika torg och parker, bensinstationer o.s.v.

Det mobila resurscentret är Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:s verksamhet, i samarbete med Egentliga Finland välfärdsområde. Vi gör också samarbete med olika kommuner, föreningar, församlingar och andra organisationer. Om våra hållplatser informerar vi i t.ex. tidningar, butikers anslagstavlor och facebook. 

Besöket är ett initiativ av kulturenheten i Kimitoöns kommun och ett samarbete mellan kulturen, biblioteket, fritidsenheten och Varha.