Gå till innehållet

Anpassad motion

Anpassad motion betyder att motionen anpassas för personer med tex långtidssjukdom, funktionsvariation/ funktionsnedsättning eller äldre personer.

Kimitoöns kommun har deltagit i ett treårigt projekt ”Anpassad motion i tvåspråkiga kommuner”. Projektet hörde under takorganisationen SoveLi (Soveltava liikunta SoveLi). Projektiden tog slut i april 2021 och verksamheten fortsätter i fritidsenhetens egen regi.

Under projektet har ett anpassat motionsforum bildats. Alla medverkande har någon koppling till anpassad motion. Vi diskuterar och planerar hur den anpassade motionen kan utvecklas på Kimitoön.

En viktig del är att marknadsföra de motionsgrupper som finns i våra föreningar, företag och i fritidsenhetens utbud.

Forumet har under projekttiden sammanställt en anpassad motionsbroschyr.
Vi tror att en broschyr kan vara till stor nytta inom HVC, hemvård, rådgivning och skolhälsovård när man vill uppmuntra personer att röra på sig lite mer. Även alla andra kommuninvånare drar nytta av en anpassad motions broschyr.

Hjälpmedelsvideo

Vårt projekt, Finlands paralympiska kommitté och Malike har gjort hjälpmedelsvideo som ni gärna får dela!

Svensk video
Finsk video

Vill du motionera tillsammans med någon? Ta kontakt!

Vill du att fritidsenheten vid Kimitoöns kommun, någon lokal förening, eller privatperson (motionsvän) tar kontakt med dig då det erbjuds en motionsaktivitet som kan lämpa sig för dig?

Är du kanske själv intresserad av att bli motionsvän åt någon annan?

Ta kontakt så hör vi av oss för att diskutera vad som skulle passa för just dig! Vi riktar oss till personer i alla åldrar som behöver stöd och uppmuntran till att röra på sig, ensam eller i grupp.

Gör så här:

  1. Fyll i dina kontaktuppgifter i vår e-blankett(gå till extern sida). Du kan också skicka in ett Ta kontakt-kort som du kan hitta i bland annat i bibliotek, hälsocentralen, rådgivningen och apotek.
  2. Vi tar kontakt med dig och diskuterar vilken motionsform som just du skulle vara intresserad av eller som skulle passa dig!
  3. Kryssa i motionsvänsrutan ifall du är intresserad av att bli motionsvän åt någon annan.

Badminton 65+

Tisdagar kl. 15.00–16.30 i Brukshallen i Dalsbruk
Gruppansvarig: Pirkko Häkli-Sjöblom.
Anmälning 040 549 0616 

Torsdagar kl. 10.00 – 11.00 i Sisu bollhall, Kimito
Gruppansvarig: Ole Byman
Anmälning 050 344 6609

Ta kontakt