Gå till innehållet

Biograf

Det aktuella filmprogrammet finns i Kimitoöns evenemangskalender. Biljetter säljs vid dörren innan filmen börjar, biljettpris 8 euro (betalning kan göras med kontanter, kort, Smartum sedel och Epassi).

Filmprogrammet (Bio Fix, Kimito)

Kimitoöns evenemangskalender

Kimitoöns kommuns kulturenhet ansvarar för kommunens bioverksamhet. Verksamheten förverkligas i samarbete med Finlandssvenskt Filmcentrum.(öppnas i nytt fönster, gå till extern sida)

Tillgänglighet

Med hjälp av MovieReading-appen kan man i sin mobiltelefon ladda ner och lyssna på syntolkade filmer för synskadade. Tyvärr finns denna möjlighet endast för inhemska filmer och på finska. moviereading ohjeet kuvilla.pdf (windows.net)(gå till extern sida)

Biografen Bio Fix

Kimitoöns biograf Bio Fix finns i Kulturhuset Villa Lande(gå till extern sida) i Kimito. Biografen har 247 sittplatser och är utrustad med modern digitalteknik och 3D-teknik. I Bio Bix visas nya filmer 1-2 gånger per vecka.

I Bio Fix arrangeras också den i februari årligen återkommande filmfestivalen Fix Film Festival.

Adress

Villa Lande
Engelsbyvägen 8
25700 Kimito

Bio Pony

Bio Pony är en anrik biograf, inrymd i en byggnad i Dalsbruk som ursprungligen var ett stall. I Bio Pony hålls Bio Pony filmklubb. Där ordnas även andra evenemang som till exempel mindre konserter och föreläsningar.

Adress

Stallbacksvägen 4
25900 Dalsbruk

Filmklubben Pony

Pony är Kimitoöns filmklubb, som förevisar ett mångsidigt utbud av filmer från olika länder. Klubben fungerar i den unika och anrika biografen Bio Pony vid stranden i Dalsbruk. 

Då du deltar i vuxeninstitutets klubb har du möjlighet att njuta av klubbens alla filmer. Bland utbudet finns ofta filmer som inte visas på andra biografer. Upplevelsen fördjupas av en kort presentation av filmen och en gemensam diskussion efter förevisningen. 

Mer information och anmälningar till klubben via vuxeninstitutets sidor.(öppnas i nytt fönster, gå till extern sida)

Ta kontakt