Gå till innehållet

Biografer

Kimitoöns kommun har två biografer: biografen Bio Fix i Villa Lande i Kimito och biografen Bio Pony i Dalsbruk. I Bio Fix visas nya filmer från augusti till april, medan filmklubben Pony och andra bio-event äger rum i Bio Pony.

Biljetter säljs vid dörren innan filmen börjar, biljettpris 8 euro (betalning kan göras med kontanter, kort, Smartum sedel och Epassi). Det aktuella filmprogrammet finns i Kimitoöns evenemangskalender eller på Bio Fix Bio Ponys facebooksida.

KIMITOÖNS BIOGRAFER

Bio Fix

BIO FIX
Villa Lande
Engelsbyvägen 8
25700 Kimito

Kimitoöns huvudbiograf Bio Fix finns i Kulturhuset Villa Lande(gå till extern sida) i Kimito. Biografen har 247 sittplatser och är utrustad med modern digitalteknik och 3D-teknik. I Bio Bix visas nya filmer 1-2 gånger per vecka från augusti till april. Information om kommande visningar finns på evenemangskalendern(öppnas i nytt fönster) eller på Bio Fix Bio Pony facebook-sida.(öppnas i nytt fönster, gå till extern sida)

Bio Pony

BIO PONY
Stallbacksvägen 4
25900 Dalsbruk

Bio Pony är en anrik biograf, inrymd i en byggnad i Dalsbruk som ursprungligen var ett stall. I Bio Pony hålls Bio Pony filmklubb. Där ordnas även andra evenemang som till exempel mindre konserter och föreläsningar.

Filmverksamhet i Kimitoöns kommun

Kulturenheten vid Kimitoöns kommun har ansvar för filmverksamheten i kommunen. Utöver den vanliga repertoaren, som visas på Bio Fix i Kimito, arrangerar kulturenheten också filmfestivaler, specialvisningar, skolbio-föreställningar, daghemsföreställningar och dagbio. Under skolloven satsar man extra mycket på barnfilm, och under Svenska veckan visas en nordisk film på Bio Fix. Man ordnar också många föreställningar i samarbete med föreningar och festival-arrangörer.

Fix Film Festival

I Bio Fix arrangeras också den årligen återkommande filmfestivalen Fix Film Festival. Festivalen arrangeras under ett veckoslut i februari-mars, då åtta, ofta prisbelönta, långfilmer från hela världen visas. Mer info om festivalen finns på evenemangskalendern(öppnas i nytt fönster) eller på festivalens egen facebook-sida(öppnas i nytt fönster, gå till extern sida).

Filmklubben Pony

Pony är Kimitoöns filmklubb, som förevisar ett mångsidigt utbud av filmer från olika länder. Klubben fungerar i den unika och anrika biografen Bio Pony vid stranden i Dalsbruk. 

Då du deltar i vuxeninstitutets klubb har du möjlighet att njuta av klubbens alla filmer. Bland utbudet finns ofta filmer som inte visas på andra biografer. Upplevelsen fördjupas av en kort presentation av filmen och en gemensam diskussion efter förevisningen. Mer information och anmälningar till klubben via vuxeninstitutets sidor.(öppnas i nytt fönster, gå till extern sida)

Tillgänglighet

Med hjälp av MovieReading-appen kan man i sin mobiltelefon ladda ner och lyssna på syntolkade filmer för synskadade. Tyvärr finns denna möjlighet tills vidare endast för inhemska filmer och på finska. moviereading ohjeet kuvilla.pdf (windows.net)(gå till extern sida)

Ta kontakt