Gå till innehållet

Kulturaktörer

På Kimitoön bor och verkar många med kreativa yrken. De professionella konstnärerna och kulturarbetarna bidrar till att skapa ett blomstrande kulturliv och det kreativa företagandet är en viktig del av Kimitoöns näringsliv.

Lokala nätverk

Annonsera om evenemang

Som kulturaktör har du möjlighet att annonsera om dina evenemang i Kimitoöns händelsekalender. (öppnas i nytt fönster)Det är lätt och gratis att annonsera och använda händelsekalendern.

Sök kulturbidrag

Kimitoöns kultur- och fritidsenhet delar årligen ut kulturbidrag åt föreningar och enskilda aktörer. Ansökningstiden är i januari och mars. Läs mer om kommunens bidrag här. (gå till extern sida)

Kulturpris

Kimitoöns kultur- och fritidsenhet utser årligen pristagare inom kultur. Vem som helst kan skicka in sitt förslag på pristagare till nämnden under årets gång. Läs mer om kulturprisen och pristagarna här(gå till extern sida).

Vänverksamhet

Vänverksamhetens mål är att minska på ensamheten i samhället. Genom verksamheten kan du bli kulturvän eller själv hitta en kulturvän att gå på bio, konsert eller en utställning med. Läs mer om verksamheten. (gå till extern sida)

Kulturcafé

Kimitoöns kulturenhet ordnar öppna nätverksträffar för kulturaktörer, konstnärer och likasinnade. Under träffarna kan någon kulturaktör presentera sin verksamhet, ett nytt projekt eller en idé. Är du intresserad av att presentera din verksamhet? Kontakta kultursekreterare Hanna Ödling-Rinne. Information om Kulturcafé hittar du på Kimitoöns händelsekalender och Kimitoöns kulturs Facebook-sida. (öppnas i nytt fönster, gå till extern sida)

Ta kontakt