Gå till innehållet

Kulturaktörer

Kimitoön är en omtyckt hemort bland konstnärer och kulturaktörer. Professionella konstnärer och kulturarbetare bidrar till att skapa ett blomstrande kulturliv och det kreativa företagandet är en viktig del av Kimitoöns näringsliv.

Är du professionell konstnär, kulturaktör eller företagare inom den kreativa branschen på Kimitoön? Vill du ha information om kommande nätverksträffar, bidrag eller evenemang? Anslut dig till e-postlistan vid kulturenheten i Kimitoöns kommun genom att ta kontakt med kommunens kultursekreterare.

Benchmarkingutfärd till Mänttä-Filpula 22.8.24

Är du företagare inom den kreativa branschen, frilansande kulturaktör eller livnär du dig som fri konstnär på Kimitoön? Är du intresserad av att nätverka med andra inom samma bransch i Kimitoön och samtidigt ta del av konceptet konststaden Mänttä-Filpula, få uppleva Serlachius konstmuseum och deras berömda konstbastu? Kom med på Benchmarking-utfärd till konststaden Mänttä-Filpula!

Torsdagen den 22.8 arrangerar kulturenheten och utvecklingsavdelningen vid Kimitoöns kommun en dagsresa till konststaden Mänttä-Filpula. Syftet med resan är att ge den kreativa branschens aktörer på Kimitoön möjlighet att bekanta sig med konceptet konststaden och Serlachius-muséet i Mänttä-Filpula, samt att samtidigt nätverka och träffa andra inom samma bransch.

Bussen till Mänttä-Filpula startar kl. 07.30 från Dalsbruk och är tillbaka ca kl. 00.00. Programmet i Mänttä-Filpula är följande:
KL. 12.00 Paviljonglunch i restaurang Gösta
Kl. 13.30 Konstrundvandring
Kl. 15.00 Serlachius konstbastu
Kl. 16.00 Bastubad
Kl. 18.00 Middag

Avgiften för resan är 66,00€. I priset ingår lunch, eftermiddagskaffe och middag. Eventuella drycker ingår inte i priset. Avgiften betalas direkt till muséet. Kimitoöns kommun står för resekostnader, inträdet och guidning till muséet samt konstbastun. Anmäl dig senast den 30.4 till denna länk(öppnas i nytt fönster, gå till extern sida).

Samarbetsprojekt med Taike

Taike ordnar under våren 2024 en serie workshoppar på Kimitoön för att öka konstnärernas produktionskunnande. De kostnadsfria workshopparna äger rum på Kulturhus Björkboda och riktar sig främst till regionens konstnärer. Konstnärerna har också möjlighet att delta i ett pitchingwebbinarium i juni. Läs mer om projektets aktuella program här. (öppnas i nytt fönster, gå till extern sida)

Lokala nätverk

Kimitoöns kulturenhet ordnar öppna nätverksträffar för kulturaktörer, konstnärer och likasinnade. Under träffarna kan någon kulturaktör presentera sin verksamhet, ett nytt projekt eller en idé. Under år 2024 arrangeras nätverksträffar i samarbete med Taike.

Kimitoöns kultur (Facebook-grupp(öppnas i nytt fönster, gå till extern sida))

Sök kulturbidrag

Kimitoöns kultur- och fritidsenhet delar årligen ut kulturbidrag åt föreningar och enskilda aktörer. Ansökningstiden är i januari och mars. Läs mer om kommunens bidrag här. (gå till extern sida)

Annonsera om evenemang

Som kulturaktör har du möjlighet att annonsera om dina evenemang i Kimitoöns händelsekalender. (öppnas i nytt fönster)Det är lätt och gratis att annonsera och använda händelsekalendern.

Vänverksamhet

Vänverksamhetens mål är att minska på ensamheten i samhället. Genom verksamheten kan du bli kulturvän eller själv hitta en kulturvän att gå på bio, konsert eller en utställning med. Läs mer om verksamheten. (gå till extern sida)

Kulturpris

Kimitoöns kultur- och fritidsenhet utser årligen pristagare inom kultur. Vem som helst kan skicka in sitt förslag på pristagare till nämnden under årets gång. Läs mer om kulturprisen och pristagarna här(gå till extern sida).

Ta kontakt