Gå till innehållet

En lugnare vardag i ditt eget hem

Välkommen till Kimitoön – en idyllisk tvåspråkig kommun som erbjuder möjlighet att fly staden och njuta av naturens skönhet och ett lugnare liv. Här kan du uppleva skärgårdens unika atmosfär, de härliga årstiderna och närheten till havet.

Öns natur och charm måste upplevas personligen. Kimitoön är en idealisk plats för hybrid-och distansarbete, men du kan också enkelt ta dig till jobbet i Salo eller Åbo, till och med med buss. Många öbor arbetar redan på detta sätt och har en bra balans mellan arbete och fritid – med passligt avstånd från de största städerna i södra Finland!

Förutom den långsammare vardagen och den vackra naturen är alla välkomna att bli en del av den lokala och varma gemenskapen! Kimitoön erbjuder en unik möjlighet att bo nära havet och naturen, utan att kompromissa med bra service och transportmöjligheter.

Oavsett om det är en fartfylld cykeltur, en vandring på naturstigar eller vinterbad hittar du många sätt att vara aktiv och inspirerad året runt! Hitta öns naturstigar, stränder, utomhusgym och hundratals andra aktiviteter på Kimitoöns aktivitetsportal.

Vår skärgård ligger delvis i en nationalpark och är också en del av UNESCO:s biosfärområde. Kustruttens cykelled förenar de vackraste landskapen och byarna i södra Finland. Till Kimitoöns sevärdheter hör Bengtskärs fyr, Örö, Dalsbruks bruksby, Högsåra, Söderlångvik gård samt skärgårdsbyarna Rosala och Hitis.

Dessa kan också intressera dig: