Gå till innehållet

För nyinflyttade

För oss är det viktigt att alla nya Kimitoöbor ska kunna njuta av vår vackra ö och känna sig välkomna.

Att flytta till ett nytt bostadsområde och en ny bostad är också spännande och många frågor kan uppstå. På kommunens webbplats och besöksportal hittar du information om allt från evenemang och motions- och rekreationsmöjligheter till praktiska saker som byggande och avfallshantering.

Kimitoön erbjuder en mångsidig och vacker natur med frodiga skogar och en ytterskärgård med karga klippöar. Kimitoön är en kommun med omkring 6 550 invånare, och som består av över 3 000 öar och holmar, varav ett tiotal är bebodda året runt. Närheten till Åbo, Salo och Helsingfors gör Kimitoön till en utmärkt plats att bo och besöka oberoende av säsong!

Varmt välkommen till Kimitoön!

Kimitoöns grannskapsorientering

Den omtyckta Grannskapsorienteringen är tillbaka på Kimitoön – nu som ett stående evenemang! Bege dig ut på ett roligt äventyr och bekanta dig med livet på Kimitoön samt ortens historia och natur.

Aktiviteten är ett utmärkt sätt för nyinflyttade och besökare att utforska Kimitoön, men givetvis är den till glädje även för dem som bott på orten en längre tid. Du kan ta rundan när som helst med start den 7 april.

Så här deltar du:

  1. Leta efter kontroller på kartan och i terrängen
  2. Svara på frågorna
  3. Fina priser utlovas!

Du kan delta när det bäst passar dig och du kan besöka så många kontroller som du vill. Det enda du behöver ha med dig är en smarttelefon och ett glatt humör. Inga tidigare kunskaper i orientering krävs och äventyret passar även barn!

Som nyinflyttad vinner du ett presentkort till Kimitoöns Vuxeninstitut när du besökt minst tre kontroller. Bland alla som deltar (inte enbart nyinflyttade) före den 31 maj lottar vi dessutom ut två restaurangpresentkort à 50 euro. 

Evenemanget ordnas i samarbete med Know Your Hoods(öppnas i nytt fönster, gå till extern sida)

Inflyttarenkät

Har du nyss flyttat till Kimitoön? Vi vill gärna veta mer om dig och varför du flyttade hit. Svara på frågorna så får du två biobiljetter till Bio Fix(gå till extern sida) i Kimito!

Svara på enkäten här: