Gå till innehållet

Kommunikation

Kommunikationens uppgift är att berätta om kommunens verksamhet och service, hur man tar del av våra tjänster och hur man kan kan påverka. Vi berättar också varför Kimitoön är en attraktiv kommun att bo och verka i, besöka och återvända till.

Kommunen använder sig av ett flertal olika kommunikationskanaler, som bland annat webbplatserna kimitoon.fi och visitkimitoon.fi, sociala medier, pressmeddelanden, annonser, evenemang och tryckmaterial.

Bilder för media

Bildbankens bilder får användas för att presentera besöksmål i media. Kommersiell användning är förbjuden. Vid publicering, nämn fotografens namn (i de fall där fotograf finns i bildinfon) samt Kimitoöns kommun. Se eventuella närmare begränsningar i användarrättigheterna under varje enskild bild.

Förfrågningar om andra bilder kan riktas till kommunikationen eller turismen.

Kimitoöns kommuns logo

Kimitoöns logosymbol är baserad på kommunens officiella vapen. Logon är stiliserad och omritad för att lämpa sig för dagens krav, men samtidigt hedrar den Kimitoöns långa anor.

Logon är avsedd för användning i Kimitoöns kommuns egen kommunikation och marknadsföring, i projekts eller samarbetspartners kommunikation och motsvarande ändamål. Förfrågningar om andra användningssyften riktas till kommunikationen.

Kimitoöns kommuns vapen

Kimitoöns kommuns vapen(gå till extern sida) är designat av Olof Eriksson och användes tidigare av Dragsfjärds kommun. Vapnet används i formella och festliga sammanhang där logon inte kan användas och till exempel på kommunens flaggor.

Vapnets beskrivning lyder “I blått fält en propeller av guld ställd som ett andreaskors. Propellern symboliserar samtidigt sjöfart och järnindustri (Dalsbruk, Björkboda)”.

Kommunens sloganer

Kimitoöns kommun har i samband med sin visuella förnyelse våren 2023 tagit fram några sloganer som används i olika kampanjer och inom kommunikation. Meningen är att sloganerna ska få kommunen att sticka ut och synas, och bidra till att bygga upp vår image för att locka inflyttare, besökare, företagsetableringar med mera.

Sloganerna kan varieras och omformas beroende på vilket syfte och sammanhang de används i.

Livet är som mest – Kaikempaa elämää

”Livet är som mest” är en ordlek där ”mest” i synnerhet syftar på Kimitoöns unika och mångsidiga natur, ett rikt kulturliv, unika sevärdheter, ett aktivt föreningsliv, språkbadsmöjligheter med mera. Vi vill visa på att du får mer ut av livet genom att flytta hit!

Skärleksfulla Kimitoön – Saarenmoinen Kemiönsaari

Kimitoön är en av åtta kommuner i Finland med fullständig skärgårdsstatus, vi utgör porten till Skärgårdshavets nationalpark och i vår kommun finns cirka 3 000 öar och skär, varav cirka 20 är bebodda året om. Sloganen är en ordlek som bygger på just vår skärgårdskoppling, men också våra byasamhällen och människorelationer – här hör det till att vi ställer upp och hjälper varandra med smått som stort.

Mindre trafik, mindre brådska och mindre oljud – Vähemmän ruuhkia, vähemmän kiirettä, vähemmän hälinää

Kimitoön finns här för dig som vill ta steget från stadens larm till skärgårdens lugna och trygga famn. Här har du nära till hav, natur, mångsidiga fritids- och friluftsaktiviteter, ett rikt föreningsliv och trygga byasamhällen med talkoanda.

Ingen människa är en ö, men Kimitoön är människornas ö – Kukaan ihminen ei ole saari, mutta Kemiönsaari on ihmisten saari

Återigen en slags ordlek som handlar om vår skärgård och om huvudön Kimitoön, men allra mest våra trygga och varma byasamhällen där vi ställer upp och hjälper varandra.

Sociala medier

Syftet med vår närvaro i sociala medier är att berätta om vår verksamhet, öka kommunens tillgänglighet och sprida information som underlättar våra invånares vardag.

Kommunens kanaler i sociala medier

Spelregler

Vi tar bort inlägg och kommentarer som innehåller:

  • Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  • Hets mot folkgrupp, sexistiska uttalanden eller andra trakasserier.
  • Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  • Uppmaningar till brott.
  • Olovligt bruk av upphovsrättsligt, skyddat material.
  • Svordomar eller andra obscena ord.
  • Sekretessbelagda uppgifter och personuppgifter.

Vi kan också ta bort kommentarer som inte har att göra med inläggets ämne eller innehåller rykten och spekulationer. Osakliga inlägg tas bort och användare som upprepade gånger bryter mot riktlinjerna kan blockeras. Vi meddelar inte användaren om borttagna inlägg eller blockeringar.

Kommunikationspolicy och grafisk manual

Kommunikationspolicyn uppdateras under år 2024.

Ta kontakt