Gå till innehållet

Kommunikation

Kommunikationens uppgift är att berätta om kommunens verksamhet och service, hur man tar del av våra tjänster och hur man kan kan påverka. Vi berättar också varför Kimitoön är en attraktiv kommun att bo och verka i, besöka och återvända till.

Kommunen använder sig av ett flertal olika kommunikationskanaler, som bland annat webbplatserna kimitoon.fi och visitkimitoon.fi, sociala medier, pressmeddelanden, annonser, evenemang och tryckmaterial.

Bilder för media

Bildbankens bilder får användas för att presentera besöksmål i media. Kommersiell användning är förbjuden. Vid publicering, nämn fotografens namn (i de fall där fotograf finns i bildinfon) samt Kimitoöns kommun. Se eventuella närmare begränsningar i användarrättigheterna under varje enskild bild.

Förfrågningar om andra bilder kan riktas till kommunikationen eller turismen.

Kimitoöns kommuns logo

Kimitoöns logosymbol är baserad på kommunens officiella vapen. Logon är stiliserad och omritad för att lämpa sig för dagens krav, men samtidigt hedrar den Kimitoöns långa anor.

Logon är avsedd för användning i Kimitoöns kommuns egen kommunikation och marknadsföring, i projekts eller samarbetspartners kommunikation och motsvarande ändamål. Förfrågningar om andra användningssyften riktas till kommunikationen.

Kimitoöns kommuns vapen

Kimitoöns kommuns vapen(gå till extern sida) är designat av Olof Eriksson och användes tidigare av Dragsfjärds kommun. Vapnet används i formella och festliga sammanhang där logon inte kan användas och till exempel på kommunens flaggor.

Vapnets beskrivning lyder “I blått fält en propeller av guld ställd som ett andreaskors. Propellern symboliserar samtidigt sjöfart och järnindustri (Dalsbruk, Björkboda)”.

Sociala medier

Syftet med vår närvaro i sociala medier är att berätta om vår verksamhet, öka kommunens tillgänglighet och sprida information som underlättar våra invånares vardag.

Kommunens kanaler i sociala medier

Spelregler

Vi tar bort inlägg och kommentarer som innehåller:

  • Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  • Hets mot folkgrupp, sexistiska uttalanden eller andra trakasserier.
  • Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  • Uppmaningar till brott.
  • Olovligt bruk av upphovsrättsligt, skyddat material.
  • Svordomar eller andra obscena ord.
  • Sekretessbelagda uppgifter och personuppgifter.

Vi kan också ta bort kommentarer som inte har att göra med inläggets ämne eller innehåller rykten och spekulationer. Osakliga inlägg tas bort och användare som upprepade gånger bryter mot riktlinjerna kan blockeras. Vi meddelar inte användaren om borttagna inlägg eller blockeringar.

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicyn uppdateras under år 2023.