Gå till innehållet

Laddstationer för elbilar

Laddstationer för elbilar finns i hela Kimitoöns område och erbjuds av både kommunen och privata aktörer. Kimitoöns kommun håller för tillfället på att bygga ut sitt laddningsnät, främst vid kommunala byggnader.

Laddningsstationerna för elbilar finns placerade på parkeringarna vid kommunkansliet, skolcentret i Kimito, Kimitoöns Hälsocentralsjukhus, Amosparkens skola och Kimito torg. Nästa steg är att utvidga med laddningsstationer till motionshallen i Dalsbruk och Västanfjärds bibliotek. Stationerna är i första hand ämnade för kommunens personal, eller personer som jobbar i de kommunala fastigheterna. Allmänheten är välkommen att använda stationerna utanför personalens arbetstid då parkeringsplatserna är tomma. En del av stationerna är ännu inte tagna i bruk.

Stationer redo för användning:

Tas snart i bruk:

Kommunens nya laddningsstationer är beställda via företaget Kvartersladdning i Raseborg. En laddningsstation är byggd för att ladda så väl elhybrider samt hel-elbilar och stationerna är utrustade med type2-kontakt, som i dagens läge är EU-standard för laddning av elbilar. De nya laddningsstationerna har en maxeffekt på 22 kW.

Alla laddstationer hittar du via tjänsten Latauskatta.