Gå till innehållet

Livet som mest

Välkommen till Kimitoön, en idealisk skärgårdskommun även för äldre invånare som letar efter ett andra hem, en stuga eller en plats att njuta av sin pension. Här kan du förverkliga din dröm om att äga ditt eget hem till ett rimligt pris. De billiga tomterna, som är utrustade men kommunala tjänster, gör att du kan bygga ett egnahemshus till en rimlig kostnad – omgiven av natur.

Kimitoön erbjuder inte bara en förtrollande skärgårdsnatur utan också en aktiv och välkomnande gemenskap för seniorer. Hälsa och välbefinnande kan främjas på utomhussportanläggningarna med sina upplysta motionsspår, på öns många naturstigar eller genom vattengymnastik. Alla viktiga tjänster finns i närheten, och förutom sportaktiviteter kan du njuta av ett aktivt kulturliv med attraktiva evenemang och ett brett utbud av kurser på vuxeninstitutet!

Oavsett om det handlar om vinterbad och bastu, vandring i naturen eller träning i gymmet, finns det många sätt att vara aktiv och inspirerad året runt! Hitta öns naturstigar, badplatser, padelbanor och hundratals andra aktiviteter på Kimitoöns aktivitetskarta.

Vår skärgård ligger delvis i en nationalpark och är också en del av UNESCO:s biosfärområde. Kustruttens cykelled förenar de vackraste naturlandskapen och byarna i södra Finland. Till Kimitoöns sevärdheter hör Bengtskärs fyr, Örö, Dalsbruks bruksby, Högsåra, Söderlångvik gård samt skärgårdsbyarna Rosala och Hitis.

Dessa kan också intressera dig: