Gå till innehållet

Näringslivsnytt

Håll dig uppdaterad med Näringslivsnytt! Kimitoöns kommun erbjuder ett nyhetsbrev med aktuell information kring näringslivs- och företagsfrågor.

Vi jobbar hela tiden för att främja det lokala näringslivet och företagandet i kommunen. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om de senaste händelserna och frågorna som berör vår näringslivs- och företagsgemenskap. Du prenumererar enkelt på nyhetsbrevet genom att fylla i blanketten nedan.Aktuellt

20.3.2024 Workshop och webbinarier om hållbar utveckling

Inom ramen för projektet Next Level ordnas under de närmaste veckorna tre intressanta evenemang, som fokuserar på olika aspekter av hållbar affärsverksamhet och framtiden.


Tulevaisuustyöpaja (på finska)
Fredag 22.3.2024 kl. 9-12, Letala (Laitila) och webben
Under workshoppen får deltagarna bekanta sig med framtidstrender och potentiella utmaningar som företag kan ställas inför. Målet är att tillsammans fundera på lösningar för att hjälpa företag att använda hållbarhet för att få en konkurrensfördel.

Läs mer om programmet och anmäl dig senast 20.3.2024 här:
https://kiertotalous2.turkuamk.fi/events/nokka-kohti-muutoskestavaa-tulevaisuutta-yritysten-tulevaisuustyopaja/(gå till extern sida)


 Energiawebinaari I (på finska)
Tisdag 9.4.2024 kl. 9-10.30
Under det första energiwebbinariet får deltagarna lära sig, genom teoretiska och praktiska exempel, hur företag kan förbättra energieffektiviteten. Under den gemensamma diskussionsdelen kan deltagarna diskutera t.ex. hur man kan bli av med fossila bränslen och hur man kan minska kostnaderna.


Energiawebinaari II (på finska)
Tisdag 16.4.2024 kl. 9-10.30
Det andra energiwebbinariet fokuserar på hur man får tillgång till finansiering för olika typer av energiprojekt. Ämnet presenteras av Leevi Törmäkangas från Business Finland och Heidi Jaakkola från Leader Ravakka. Deltagarna får sedan ta del av en fallstudie och diskutera ämnet finansiering.

Anmäl dig till webbinarierna:
https://survey.hakosalo.fi/ukipolis/k/6EHQBDJBQR(gå till extern sida)
9.2.2024 Företagare, svara på en enkät om campingturismen i Kimitoön!

Campingturismen påverkas av megatrender som är en del av den föränderliga verksamhetsmiljön för turism. Campingturismen formas särskilt av nya intressen och sätt att resa – många söker idag nya upplevelser genom camping och olika köpbara resetjänster. För att bättre kunna tillgodose besökarnas och näringslivets behov gör Kimitoöns kommun en utredning över campingturismens nuläge i kommunen.

Ge din input här:
https://forms.office.com/e/3W92W9eFZC(öppnas i nytt fönster, gå till extern sida)

Bakgrundsinformation om utredningen över campingturismen:
https://www.kimitoon.fi/…/nulagesanalys-over…/(öppnas i nytt fönster)


29.1.2024 Företagstjänsten och inlärningsmiljön Creve

Yrkeshögskolan Humaks rikstäckande företagstjänst och inlärningsmiljö Creve erbjuder stöd och information för de kreativa branscherna och entreprenörskap. Informationen erbjuds endast på finska, eller ibland på finska och engelska.