Gå till innehållet

Vad gör vi här / Lipasti, Sakko & Holmén

Tid:
- kl. -
Plats:
Kulturhus Björkboda
Adress:
Smedskullantie 3
Arrangör:
Kulturhus Björkboda

VAD GÖR VI HÄR
Jussi Lipasti, Elisa Sakko & Lisa Holmén
Vernissage 9.2.2024 kl 18-20

Kulturhus Björkboda
9.2.-10.3.2024
tor-sön: 11-17 (lör: 11-15)

Vad gör vi här, vad tar vi med oss när vi bosätter oss i en ny miljö. Utställningen samlar verk av tre konstnärer, vars verk är huvudsakligen från tidigare produktion. Konstnärerna förenas av sin individuella relation till Kimitoön. Ön är deras barndoms och ungdoms livsmiljö eller nya hem. Verken i utställningen handlar om migration, korrigering av ett fel, förhållandet mellan natur och urban miljö, begränsning, anpassning, fåglar och konstnärernas egna erfarenheter från ungdomen.

Jussi Lipasti (f.1990) är en bildkonstnär som bor och arbetar på Kimitoön. Han arbetar främst med skulptur och installation. Han är intresserad av att skapa kontraster, där känsliga naturmaterial möter modern teknik med datorprogram och laserstrålar. Lipastis verk behandlar ofta olika former av våld, de socioekonomiska förhållandena i vårt samhälle och hur vi delar det gemensamma utrymmet med andra arter. Jussi Lipasti utexaminerades som bildkonstnär från Åbo Konstakademi år 2023.
IG: @jussi.lipasti

Elisa Sakko (f.1994) arbetar med kommunikation, upplevelser av anslutning och separation, och rörelsen mellan olika materialiteter. Hens arbete bygger på nedmontering av gamla verk, samt andra funna och mottagna material, som hen demonterar, monterar och omarrangerar. Sakkos arbete styrs i synnerhet av ett intresse för materialets aktiva verkan. Elisa Sakko bor och arbetar för närvarande på Kimitoön, främst med skulptur och installation. Hen utexaminerades som bildkonstnär från Åbo Konstakademi år 2022.
www.elisasakko.com

Lisa Holmén (f.1999) är en bildkonstnär från Kimitoön, som för tillfället studerar vid Åbo Konstakademi. Hennes nuvarande uttryck består främst av skulptur men även målning och performans. Motiven är ofta hämtade från naturen eller vardagslivet, och genom det försöker hon hitta ett sammanhang eller en yta för identifikation med våra känslor. Verken tar ofta formen av mörka, vemodiga eller tragikomiska berättelser där man kan hitta något tröstande.
IG: @aavaalue