Gå till innehållet

AVAHTUA:våren – Myyri Sysivesi

Tid:
- kl. -
Plats:
Kulturshus Björkboda
Adress:
Smedskullavägen 3
Arrangör:
Kulturshus Björkboda

Myyri Sysivesi
AVAHTUA:våren
26.4.–26.5.2024, Källare
Kulturhus Björkboda

Ljudinstallationen är en utforskning av skärgårdens vårnatur och skönheten i att stanna upp en stund. Den till synes slumpmässiga gemensamma refrängen av olika typer av sångare skapar en ständigt föränderlig, virvlande symfoni. Ljudet av ihärdigt liv. De flyktiga, tillfälliga konstverken inbjuder lyssnaren att stanna upp, öppna öronen och bli inspirerad. I denna tillvaro är allt baserat på perception. Förmågan att känna och tolka vad som händer. Och du kommer säkert ihåg vad kvantfysiken säger om perception. I världen vägleds vi dock inte att uppfatta verkligheten utan att vilja ha en förformad dröm.

Ljudverket består av naturinspelningar gjorda på olika platser av Sysvedis Skärgårdshav och strandlandskapet av tupplurar. I början är sömnen. Du kan öppna öronen, blunda och dyka genom luckorna in i en underbar alternativ verklighet. Bli förtrollad. Slappna av och låt dig transporteras till skärgårdens vårliga, lugna och hoppfulla morgon. För att släppa ditt grepp om prestanda och fördelaktig användning av varje minut. Den sysslolösa och nyfikna vandraren är i slutändan den rikaste.

Myyri Sysivesi är ljudkonstnär som vid sidan av utbildningen till ljuddesigner har examen som marinbiolog, forskardykare och yogainstruktör. Att koppla av och släppa taget av naturens ljud är ett naturligt sätt för honom att kombinera de sensoriska vinklarna från dessa till synes olika yrken. Ljud är världens ultimata sätt att vara och manifestera sig. Ljudbilden transporterar upplevaren till ett utrymme fullt av känslor och associationer. Yoga guidar oss att stanna upp och öppna upp till det inre rummet, som bäst ses med slutna ögon. Å andra sidan tar en forskningsdykares arbete dig till platser som många inte skulle bry sig om att gå till. Ofta är det fiendens sista nörd i puss, där han har fått traska genom ett sälgigt spårigt träsk och som inte ens ser särskilt speciell ut till en början, har blivit fascinerad av sin skönhet och frid. Särskilt det akustiska rummet är fascinerande på dessa platser: för en gångs skull finns det ingen människa och hans pålitliga vän Motor som förorenar ljudlandskapet.

Ilmainen / Gratis

Avoinna / Öppet:
To/Tor: 11:00-17:00
Pe/Fre: 11:00-17:00
La/Lör: 11:00-15:00
Su/Sön: 11:00-17:00

tai / eller: info@kubu.fi