Gå till innehållet

BIO FIX: Stormskärs Maja (stickbio)

Tid:
kl. -
Plats:
Bio Fix, Villa Lande
Adress:
Engelsbyvägen 8, 25700 Kimito
Pris:
8€
Arrangör:
Kimitoöns kommun

OM FILMEN

STORMSKÄRS MAJA är en gripande berättelse om en stark kvinna och de utmaningar hon möter på en stormig ö. Filmen är baserad på Anni Blomqvists roman med samma namn och utspelar sig i den åländska skärgården på 1800-talet. Den 17-åriga Maja gifter sig mot sin vilja med fiskaren Janne. Hennes liv på Stormskäret är fyllt av utmaningar och motgångar. Som fiskarhustru måste hon klara sig ensam med att ta hand om familjen när hennes man är till sjöss och borta under långa tider. Maja blir dock en viljestark och självständig kvinna som inte är rädd för att ta ansvar och klara sig i den karga skärgården. Mellan Maja och Janne uppstår starka band, och med tiden fördjupas deras kärlek till varandra. Janne stöttar sin hustrus strävanden och inser att de gemensamma ansträngningarna samt att leva på lika villkor gör familjen stark.

Stormskärs Maja är en berättelse om vilja, styrka och kärlek.

VISNINGAR
Onsdag 26.6 kl. 19.00
Belysningen är svagt på så att man ser att handarbeta. En paus blir det i mitten av filmen. Kaffe eller saft och rabarberpaj kan köpas till pausen från Cace my Way, 6 euro.

ÖVRIG INFO
Åldersgräns: 12
Längd: 163 min.
Språk: svenska
Text: engelska
Biljetter: 8€

MEDVERKANDE
Regi: Tiina Lymi
Manus: Tiina Lymi
I rollerna: Amanda Jansson, Linus Troedsson, Jonna Järnefelt, Tobias Zilliacus, Amanda Kilpeläinen Arvidsson, Desmond Eastwood, Tony Doyle
Genre: drama

TRAILER: