Gå till innehållet

Far och Dotter

Tid:
- kl. -
Plats:
Kulturhus Björkboda
Adress:
Smedskullavägen 3
Arrangör:
Kulturhus Björkboda

Far och Dotter
Timo ja Veera Ala-Vähälä
30.5.–30.6.2024, Salong
Kulturhus Björkboda

Timo Ala-Vähälä är en forskare och bildkonstnär som tillbringar sina somrar i Östanå, Kimitoön. Sedan 2015 har han haft egna utställningar och deltagit i grupputställningar i Finland och utomlands. Dessutom leder han livsteckningskurser för lokala entusiaster i Herttoniemi, Helsingfors.

"Jag gillar att rita på stora papper, så stora som min hand kan nå, snabbt och med så få linjer som möjligt. Fotografering är ett nyare intresse för mig. I min fotoserie 'Vinter i Helsingfors' skildrar jag vardagliga rutter, människor utomhus eller som väntar på bussen. Vardagsvinterstämningar."

Veera Ala-Vähälä är grafisk formgivare som tog examen från Lahtis designhögskola och keramikhantverkare från yrkesskolan Axxell. Veera, som har ritat och tillverkat lerdjur sedan hon var barn, gör nu keramik i sin ateljé i Brunakärr, Helsingfors. Veeras händer producerar små keramiska hundar och andra djur som online kallas Ceramicdoggies. Alla Veeras keramiska verk är högbränd stengodskeramik.

"Till den här utställningen i Kubu har jag gjort djurskulpturer något större än min normala miniatyrskala. Verkens lekfulla former är roliga att titta på från alla vinklar och djurens uttryck framhävs. Vad tänker den häftiga katten?"

Konstnärerna kommer att närvara vid vernissagen fredagen den 26. april 2024 klockan 18-20.

Mer info:
IG: @ceramicdoggies
IG: @alavahala
timo.ala-vahala@juritele.fi

KULTURHUS BJÖRKBODA
Smedskullavägen 3 FI-25860 Björkboda
info@kubu.fi / kubu.fi / @kulturhus_kubu
+358 041 806 4766
Öppet: Ons-Sön:11-17(Lör: 11-15)