Gå till innehållet

Vårskrik – Inka Hannula och Teemu Raudaskoski

Tid:
- kl. -
Plats:
Kulturhus Björkboda
Adress:
Smedskullavägen 3
Arrangör:
Kulturhus Björkboda

Vårskrik
Inka Hannula och Teemu Raudaskoski
26.4.–26.5.2024, Galleri
Kulturhus Björkboda

Från april till maj kommer Kulturhus Björkboda att visa de färgstarka och abstrakta målningarna av konstnärsparet Inka Hannula och Teemu Raudaskoski från Tammerfors.

Konstnärer som arbetar med målningar och multikonstprojekt har gjort gemensamma verk sedan 2020. De målar samtidigt på samma målarbas och tar verken framåt och fortsätter varandras målarspår. Verk är inte planerade i förväg, men improvisation och samarbete för den överraskande processen framåt. Skapandet av verken påverkas av musiken som spelas i bakgrunden, dialogen mellan de två konstnärerna och slumpen.

”När två bildkonstnärer målar samma verk är miljön redan intressant i sig. Det som gör Inka Hannula och Teemu Raudaskoskis gemensamma målningar ännu mer fascinerande är att de ser ut som om de är gjorda av en person.”
– konstkritiker Pasi Salonen

Namnet på utställningen Vårskrik är lånat från Astrid Lindgrens berättelse Ronja Rövardotter. När våren kommer störtar huvudpersonen Ronja handlöst ner i den underbara vilda och fria våren. Mitt i den vårvaknande skogen måste han ropa vårskrik som en fågel, högt och gällt, annars spricker han, enligt hans egna ord.

Namnet Vårskrik lämpar sig väl för att beskriva tavlornas vilda och fria värld i utställningen, som du kan dyka in i för att göra dina egna upptäcktsresor i olika situationer och stämningar. Tidpunkten för utställningen sammanfaller också lämpligen med det ögonblick då våren är som bäst i Finland. Konstnärerna bjuder in besökare till utställningen att glädjas åt formernas färger och lekfulla dans, som Ronja.

Mer information:
Inka Hannula
044-3531196
inka.hannula@gmail.com
www.hannularaudaskoski.com
IG: @hannularaudaskoski

Konstnärerna kommer att närvara vid vernissagen fredagen den 26. april 2024 klockan 18-20.

Ilmainen / Gratis

Avoinna / Öppet:
To/Tor: 11:00-17:00
Pe/Fre: 11:00-17:00
La/Lör: 11:00-15:00
Su/Sön: 11:00-17:00

tai sopimuksen mukaan: info@kubu.fi