Gå till innehållet

BIO FIX: Dagbio – One Life

Tid:
kl. -
Plats:
Bio Fix, Villa Lande
Adress:
Engelsbyvägen 8, 25700 Kimito
Pris:
5€
Arrangör:
Kulturtjänster vid Kimitoöns kommun

Anthony Hopkins nya film visas som Dagbio i Bio Fix den 4.4! Dagbio är ett initiativ av Äldrerådet på Kimitoön och de första dagbio-visningarna hölls med stor framgång hösten 2023. Nu är det dags för en ny dagbio-film! Inträdet är reducerat till 5€.

OM FILMEN
Den sanna historien om en ung brittisk idealist, Nicholas Winton, som räddade mer än 600 judiska barn precis innan andra världskrigets utbrott. Fyrtio år senare återförenas han med de överlevande. En brittisk Schindlers List.

Anthony Hopkins är fenomenal som den bortglömde och ödmjuke aktiemäklaren som räddade hundratals barn i Prag innan andra världskriget

England, slutet av 1980-talet. Nicholas Winton (Anthony Hopkins) ombeds av sin fru Grete (Lena Olin) att rensa sitt kontor. Den milde, och vid tidpunkten ännu anonyme, pensionären hittar glömda papper som väcker starka minnen. De för oss tillbaka strax innan andra världskriget då han som ung (Johnny Flynn) skakas av den nazistiska invasionen i Tjeckoslovakien 1938. Med hjälp av sin kvicktänkta mamma (Helena Bonham Carter) ger han sig ner till Prag och räddar 669 barn från ett fruktansvärt öde. En ”omöjlig” bedrift som nästan glömdes bort i 50 år. Kraftfull, stjärnspäckad och sann historia som dryper av osjälviskhet och medkänsla.

VISNINGAR
Torsdag 4.4 kl. 14.00

ÖVRIG INFO
Åldersgräns: 12
Längd: 102 min.
Språk: engelska
Text: svenska, finska
Biljetter: 5€

MEDVERKANDE
Regi: James Hawes
Manus: Lucinda Coxon, Nick Drake
I rollerna: Anthony Hopkins, Johnny Flynn, Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce, Lena Olin
Genre: Drama

TRAILER: