Gå till innehållet

VÄNVECKAN I KIMITOÖN

Tid:
-
Plats:
Kimitoön - Kemiönsaari

VÄNVECKAN I KIMITOÖN

ONSDAG 14.2

Suurin on rakkaus! Bio Pony  klo 14.00.

Föreställningen “Störst är kärleken” innehåller roliga samtal, musik, sång och sång tillsammans i kärlekens anda. Föreställningen varar ca 45-50min. Föreställningen framförs av Åbo-skådespelerskan Kati Urho, ackompanjerad av Laura Hurme. Föreställningen är på finska. Fritt inträde! (Organiserad av Kemiönsaari kommun).

Föreställningen framförs av skådespelerskan Kati Urho från Åbo, ackompanjerad av Laura Hurme. Föreställningen är på finska. Fritt inträde! (Organiserad av Kemiönsaari kommun) Mer info(öppnas i nytt fönster)

Film: Greatest Days: Bio Fix, Villa Lande, kl. 19.00
En underbar film om vänskap, återseende och Take That! Rachel och hennes bästisar hade sitt livs härligaste kväll på nittiotalet under en konsert med pojkbandet de dyrkade. När Rachel tjugofem år senare vinner biljetter till bandets återföreningskonsert i Aten lyckas hon samla tjejerna för att återuppleva både vänskapen och kärleken till bandet. Det blir en riktig tjejträff som väcker många minnen till liv, och samtidigt får dem att se på framtiden med nya ögon. “Greatest Days” är en härlig feelgood-musikal som bjuder på en rad av Take Thats största hitlåtar. Gratis inträde! Mer info(öppnas i nytt fönster)

Vändagsdisco på alla hjärtans dag, Taalintehtaan koulu, kl. 17-19
Skolbackavägen 3, Dalsbruk. För årskurser 0-6. 
Disco och fina föreställningar med samma biljett! Kom i tid – föreställningar börjar kl 17! Inträde 2€ (kontanter) Kiosk (kontanter).
Program: 
Kl. 17.00 Jonglör Niklas Vikman 
Kl. 17.15 Clown- och dockteaterföreställning ‘Bemböle historier’ 
Kl. 17.45-19.00 Disco! 
Föreställningen ‘Bemböle historier’ använder sagorna om de tokiga ‘bembölingar’ och gamla stumfilmer som inspirationskälla. Föreställningen använder båda dockteater och clowneri och berättar de bekanta historier om ‘bembölingar’ i ny form – utan språk! Storyn är full av fart och överraskningar! Föreställningen framförs av Dockteater Annos (www.nukketeatteri-annos.com) från Helsingfors. Längd: 30min. Föreställningen är ordlös och passar alla åldrar. Arrangör: Taalintehtaan koulu föräldrarförening. Programmet förverkligas med hjälp av Kimitoöns kommuns kulturbidrag. Mer info(öppnas i nytt fönster)

TORSDAG 15.2

Kultur som kur. Ett seminarium om kultur för gemenskap och hälsa, Villa Lande, kl. 15.00 – ca 17.30

Är du intresserad av hur kultur kan berika livet och främja välmående? Vill du upptäcka nya sätt att motarbeta ensamhet och främja hälsa genom kulturella aktiviteter? Då är du hjärtligt välkommen till vårt seminarium Kultur som kur.

Seminariets gästföreläsare berättar om kulturens och konstens inverkan på hälsan och välbefinnandet. Kai Lehikoinen är universitetsforskare vid Konstuniversitetets forskningsinstitut och fokuserar på konst, socialt deltagande och kulturellt välbefinnande.

Under seminariet får vi också en översikt över vad man i Kimitoön kan göra med kulturens hjälp då Röda korset presenterar sin vänverksamhet och Sagalund berättar om muséets volontärverksamhet, medan Kimitoöns bibliotek och kulturenhet lyfter fram aktuella kulturevenemang och berättar var man kan hitta sysselsättning, kulturevenemang och hobbyer åt sig, sin anhöriga eller tillsammans med sin kulturvän.

Vi får även höra om bildkonstnär och doktorand Sara Ilveskorpi berätta om det intressanta projektet Så va he! Niin se oli! som genomfördes i Kimitoön i samarbete med äldrevården och daghemsbarn.

Seminariet riktar sig speciellt till äldre, deras anhöriga och personal inom äldrevården, men alla som vill utforska kulturens roll för ett meningsfullt och hälsosamt liv är hjärtligt välkomna med!

Seminariet förverkligas på svenska och finska. Under seminariet bjuder vi på kaffe med tilltugg. Förhandsanmälan. Deltagandet är avgiftsfritt. Mer info(öppnas i nytt fönster)

KUF revy: He va på tiidn!! Wrethalla, Kimito, kl. 19.00. Biljetter: 25/15€

Efter en sex år lång paus är det äntligen dags för revy i Kimito igen. He va på tiidn!! ges av Kimito ungdomsförening på Wrethalla tio gånger i februari. Premiär blir det 9 februari. Bokningar via e-post eller per telefon, Mer info(öppnas i nytt fönster)

FREDAG 16.2

Barnfilm: Ponyo, Bio Fix, Villa Lande, kl. 13.00

Ponyo är den berömda anime-regissören Hayao Miyazakis film, tillåten för barn i alla åldrar, men som även tilltalar vuxna. 

5-årige Sôsuke bor med sin mamma högt upp på en klippa vid havet. En dag hittar han en bedårande guldfisk som sköljts upp på stranden. Han döper henne till Ponyo men inser snart att det här inte är vilken fisk som helst.

Med magiska krafter har Ponyo rymt från sitt hem i havet för att förverkliga sin längtan efter att bli människa. Ett beslut som får konsekvenser för både Ponyo och Sôsuke och skapar obalans i hela världen. Men tillsammans ger sig de två vännerna ut på ett storslaget äventyr för att ställa allt till rätta. Gratis inträde. Mer info.(öppnas i nytt fönster)

Barnfilm: Gömd av andar, Bio Fix, Villa Lande, kl. 15.00 

Hayao Miyazakis Oscarsbelönade filmklassiker Gömd av andar är en spännande film om 10-åriga Chihiro, som motvilligt tvingas ta vara på sig själv när hon förirrar sig in i en mystisk värld fylld av andar och andra övernaturliga väsen. Hon får hjälp av en pojke som förklarar att vad hon än gör så får hon inte glömma sitt riktiga namn, gör hon det är hon fast i andevärlden för alltid. Åldersgräns: 7 år. Gratis inträde. Mer info.(öppnas i nytt fönster)

Dagbio: Ticket to Paradise, Bio Pony, Dalsbruk, kl. 14.00

Vi testar Dagbio-konceptet för första gången i Bio Pony i Dalsbruk! George Clooney och Julia Roberts återförenas på vita duken som ett skilt par som oväntat hamnar på ett gemensamt uppdrag: att hindra sin förälskade dotter från att göra samma misstag som de en gång gjorde.

Ticket to Paradise är en romantisk komedi om att plötsligt få en oväntad andra chans.Filmen är regisserad av Ol Parker (Mamma Mia! Here We Go Again) som även skrivit manus tillsammans med Daniel Pipski. Gratis inträde. Mer info(öppnas i nytt fönster).

Film: Stormskärs Maja, Bio Fix, Villa Lande, kl. 19.00

Den efterlängtade Stormskärs Maja får premiär i Bio Fix i Kimito fredagen den 16.2. Biljetter: 8€. Mer info.

KUF revy: He va på tiidn!! Wrethalla, Kimito, kl. 19.00 Biljetter: 25/15€

Susuwatari workshop för barn och unga, Villa Lande, 15.00 – 17.00

Susuwataris eller sotfigurer är hjälpsamma små figurer som ser efter husen i Hayao Miyazakis mycket älskade animerade berättelser. Kom med i konstnär Lisa Roberts’ workshop och gör egna susuwataris! Det är gratis att delta. Alla åldrar och förmågor är välkomna.  Kontakta Lisa Roberts för mer information: lisa.roberts@kimitoon.fi.  Mer info.(öppnas i nytt fönster)

LÖRDAG 17.2

Barnfilm: Ponyo, Bio Pony, Dalsbruk, kl. 14.00

Ponyo är den berömda anime-regissören Hayao Miyazakis film, tillåten för barn i alla åldrar, men som även tilltalar vuxna. 

5-årige Sôsuke bor med sin mamma högt upp på en klippa vid havet. En dag hittar han en bedårande guldfisk som sköljts upp på stranden. Han döper henne till Ponyo men inser snart att det här inte är vilken fisk som helst.

Med magiska krafter har Ponyo rymt från sitt hem i havet för att förverkliga sin längtan efter att bli människa. Ett beslut som får konsekvenser för både Ponyo och Sôsuke och skapar obalans i hela världen. Men tillsammans ger sig de två vännerna ut på ett storslaget äventyr för att ställa allt till rätta. Gratis inträde. Mer info.(öppnas i nytt fönster)

En vänlig bacchanal, Ullman’s Villa, kl. 17-02

Alla hjärtans dag-barnet Jimmy Träskelin bjuder in till en vänlig bacchanal i Ullman’s Villa, Dalsbruk den 17.2. Alla är välkomna där att njuta av vänskapens och kärlekens värme mitt i den kalla vintern! 

Träskelin har bjudit med sig några vänner på scenen och det ser ut att bli ett riktigt program med band som The Worn Soles, Them Three Leprachauns, Oscuro Velo, Turvalan uunilla, Super Trad Bros, Tres Goodmans, Pappilan wanhat nussukonstit och DJ Kimitobo. Klä dig i din bästa rosa klädsel och följ med oss på en bacchanal med överflödande ömma melodier som för människor samman! Mer info.(öppnas i nytt fönster)

Ilkkas pilk – utejippo, kl. 11-13
Utejippo för hela familjen på stora masugnsträskets is. Dalsbruks sjöscouter bjuder på grillkorv. Mer info.

Vinterlovsprogram på Söderlångvik gård, Museet och Glassgaraget, öppet 17–18.2 kl. 11-17 

Fritt inträde till museet alla dagar. Under hela sportlovet kommer det att finnas möjlighet att åka pulka på gården. Skidspår finns på isen, ett för barn och ett längre för vuxna.

Fredsmanifestation 17.2 kl. 12, Söderlångvik gård

Välkommen på Söderlångvik gårds egen Fredsmanifestation! Kom och deklarera ditt stöd för fred och vänskap lördagen den 17.2 kl. 12.00 på Söderlångvik gård. Vi utmanar alla i Kimitoön att delta i Söderlångvik gårds freds- och vänskapsbygge.  

Vi vill bygga upp något vackert tillsammans med dig som en motreaktion till de grymma krig som pågår ute i världen. Kriget i Ukraina ser inget slut och Gazaremsan är den farligaste platsen före barn att leva på. Vi bygger upp när andra raserar. Mer info.(öppnas i nytt fönster)

Samma dag arrangeras Afternoon Tea bjudning nere i museet. Pris 25 €/pers ( tre salta och tre söta alternativ ) ( 2 € tilläggsavgift för glutenfritt) Förhandsanmälan krävs. Mer info.(öppnas i nytt fönster)

KUF revy: He va på tiidn!! Wrethalla, Kimito, kl. 18.00, Biljetter: 25/15€

SÖNDAG 18.2

Bio Fix: Stormskärs Maja, Villa Lande, kl. 14.00 Biljetter: 8€

KUF revy: He va på tiidn!! Wrethalla, Kimito, kl. 18.00 Biljetter: 25/15€

HELA VECKAN

Vändagspyssel i bibliotek
Dalsbruk mån 12.2 kl. 13-15 
Kimito tis 13.2 kl. 13-16 
Västanfjärd tor 15.2 kl. 15-18 
Kimitoön firar vänskap inte bara under vändagen utan hela veckan. I biblioteket pysslar vi kort och vänskapsarmband till nära och kära.  Biblioteket står för materialet. Välkommen med, ensam eller tillsammans med en vän! 

Blinddate med en bok! 
Med anledning av vändagen bjuder biblioteket på blind dates till våra kunder. Vågar du ta chansen? Låna en av de inpaketerade böckerna och bli överraskad då du öppnar den hemma. TIPS: På paketen finns en kort beskrivning av boken, ifall du inte vågar låna en helt i blindo.